Σαλέπι, συνταγή με νερό και μπαχαρικά!
1 φλιτζάνι νερό
• 2 γαρίφαλα
• Λίγη κανέλα
• Λίγη πιπερόριζα σε σκόνη
• 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (ή περισσότερη, αν θέλετε το ρόφημά σας πιο γλυκό)
• Σαλέπι (στη μύτη του κουταλιού)
• 2 γαρίφαλα
• Λίγη κανέλα
• Λίγη πιπερόριζα σε σκόνη
• 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (ή περισσότερη, αν θέλετε το ρόφημά σας πιο γλυκό)
• Σαλέπι (στη μύτη του κουταλιού)
Σκεύη και εργαλεία
• Mπρίκι
• Φλιτζάνι
• Kουταλάκι του γλυκού
Πώς θα το παρασκευάσετε
1. Bράζετε 1 φλιτζάνι νερό μαζί με τα 2 γαρίφαλα και τη ζάχαρη.
2 . Kατεβάζετε το νερό από τη φωτιά, προσθέτετε το σαλέπι (προσέξτε να είναι ελάχιστο, γιατί αλλιώς το ρόφημά σας θα γίνει παχύρρευστο, σαν ζελέ) και ανακατεύετε καλά.
3 . Aρωματίζετε (προαιρετικά) το ρόφημά σας με λίγη πιπερόριζα και κανέλα.
4 . Πίνετε το ρόφημα πολύ ζεστό.
πηγη vita.gr