Σαραγλί Θράκης με σουσάμι
Υλικά
για το φύλλο
1 ποτήρι νερό
4 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές ξίδι
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κιλό αλεύρι περίπου
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Αφού γίνει μια ωραία λεία ζύμη, την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα και μετά τη χωρίζουμε σε δέκα μικρά μπαλάκια.
.
για τη γέμιση
750 γρ. σουσάμι (το οποίο το έχουμε πλύνει, το έχουμε ψήσει καί το έχουμε περάσει από το μπλέντερ)
-εκτός κι αν το θέλετε ολόκληρο το σουσάμι δεν κάνετε την πιο πάνω διαδικασία-
100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι κανέλλα
1 βανίλια
Τα καρύδια, την κανέλλα και τη βανίλια τα ενώνουμε σε ένα μίγμα με το ετοιμασμένο σουσάμι.
.
Εκτέλεση
Με τον πλάστη ανοίγουμε τα φύλλα -10- σέ διάμετρο 40 εκ.
Στο κάθε φύλλο ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές από τη γέμιση. Έπειτα τό σουρώνουμε-μαζεύουμε και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Αφού τα γεμίσουμε όλα, ρίχνουμε από πάνω μια φλυτζάνα κρύο λάδι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο για 10′ φούρνο περίπου μία ώρα στους 170°. Τα βγάζουμε να κρυώσουν. Εμείς φτιάχνουμε το σιρόπι.
.
για το σιρόπι
4 ποτήρια νερό
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
1 κομματάκι ξυλαράκι κανέλλας
4 γαρύφαλλα
Βράζουμε τo σιρόπι 10′ και με αυτό περιχύνουμε το σαραγλί μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
πηγή momyof6.wordpress.com, φωτο CuzinaGias