Σούπερ εύκολη συνταγή για Semifreddo (μαλακό παγωτό που δεν σκληραίνει στην κατάψυξη)
Από laxtaristessyntages.blogspot.com
1) 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2) 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γραμμάρια)
3) ½ φλιτζάνι κακάο σκόνη
4) 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί μέχρι να ενσωματωθούν το ζαχαρούχο, το κακάο και τη βανίλια. Το αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος παγωμένη κατευθείαν από το ψυγείο, σε σαντιγί.
Μόλις είναι έτοιμη σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ με το ζαχαρούχο και το κακάο μέσα στον κάδο του μίξερ. Με μια σπάτουλα τώρα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα δύο μίγματα και να ομοιογενοποιηθούν.
Βάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα δοχείο παγωτού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες (ιδανικά για όλο το βράδυ) μέχρι να παγώσει.
Το παγωτό είναι έτοιμο!
Καλή επιτυχία!