Από την καλή μας φίλη Μαρία Καπουσούζογλου
Υλικά:
500γρ. Βηρυτού (πολύ λεπτά για γλυκά του ταψιού)
300 γρ. Βουτυρο
150γρ. Καρύδια
30γρ. Φρυγανιά
1 κ.γ. κανέλα
Για το σιρόπι:
600γρ.ζαχαρη
400γρ. νερό
Εκτέλεση
Νερό με ζάχαρη ανακατεύουμε μέχρι να βράσει, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως .
150γρ. Καρύδια, 25γρ. Φρυγανιά, την κανέλα, ανακατεύουμε το μείγμα, λιώνουμε το βούτυρο, βουτυρωνουμε το ταψί, βάζουμε φυλλο βουτυρωνουμε ελαφρώς Ρίχνουμε μείγμα μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Βάζουμε κατάψυξη για 10 λεπτά, βγάζουμε κόβουμε σε κομμάτια, φούρνο 160 βαθμούς για δύο ώρες περίπου.
Βγάζουμε και ριχνουμε το σιρόπι, καυτός μπακλαβάς-ζεστό σιρόπι!