Από την καλή μας φίλη Αστέρω Ράπτη
120 γρ. Κουβερτούρα
110 γρ. βούτυρο
4 αυγά
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. αλεύρι
15 γρ. κακάο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
1. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων.
2. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.
3. Ενσωματώνουμε στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα, ανακατεύουμε προσθέτοντας το ξύσμα.
5. Γεμίζουμε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 20 εκ.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Αν θέλετε να είναι υγρή μέσα η σοκολάτα αφήστε την σοκολατόπιτα στο φούρνο για 10 λεπτά.
Σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος.