Συνταγή ΧΩΡΙΣ γλουτένη
υλικά
1 κ.σ. λάδι
2 λεμόνια
500-550 γρ σολωμό σε φέτες (4 μερίδες)
αλάτι-πιπέρι
500γρ αγγούρι σε φέτες
85γρ. φέτα
1/4 φλ.τσ. γιαούρτι
λίγα φύλλα μέντας ή δυόσμο
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολωμού
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λάδι, Ανάβουμε σε δυνατή θερμοκρασία και τοποθετούμε λεπτές ολόκληρες φέτες από 1 λεμόνι στον πάτο του σκεύους. Από πάνω βάζουμε τα φιλέτα σολωμού και τηγανιζουμε για 6′ από κάθε πλευρά.
Τα βγάζουμε. Τις φέτες λεμονιού τις κόβουμε πάλι στην μέση αν θέλουμε για ντεκόρ.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τις φέτες αγγουριού (αφού πρώτα τις αλατίσουμε ελαφρά με 1/4 κ.σ. αλάτι) ,μαζί με το ξύσμα από το 2ο λεμόνι, και 3 κ.σ. χυμό του.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και την φέτα και κάνουμε μια σως.
Σερβίρουμε με φύλλα μέντας ή δυόσμου και αν περισσέψει χυμός λεμονιού τον ρίχνουμε πάνω στα φιλέτα
φωτο και συνταγή μεταφρασμένη από μένα ειδικά για εσάς από το womansday.com