Αυτή την ΣΩΣ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ να την κάνετε μόλις μπορέσετε!
Είναι όνειρο πάνω σε οποιοδήποτε κρέας, μανιτάρια κλπ!
Υλικά
130 γρ ζωμός λαχανικών
1 ξερό κρεμμύδι
1 κρόκος
125 γρ τυρί γκοργκοντζόλα (ή ροκφόρ ή blue cheese)
2 κ.σ. κρασί κόκκινο
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζετε σε κατσαρολάκι τον ζωμό και ρίχνετε το κρεμμύδι να βράσει για 10′
Βάζετε το κρεμμύδι με τον ζωμό που έμεινε,στο μπλέντερ
Ανακατεύετε το τυρί, με τον κρόκο πολύ καλά, προσθέστε το κρασί και το αλάτι
Ανακατεύετε αυτό το μείγμα με το λιωμένο κρεμμύδι
Βάζετε να βράσει όλο αυτό για 5′ , να δείτε ότι έχει δέσει, έχει πήξει και σερβίρετε πάνω σε ότι σας αρέσει, ταιριάζει με πάρα πολλά!
πηγη yummly.com