Φουλ χειμωνιάτικη νοστιμιά, γρήγορη και νόστιμη!
Υλικά
(θα χρειαστείτε μεγάλη απλή κατσαρόλα ώστε να σας χωρέσει το κομμένο λάχανο)
6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κύβους (κιτρινόφλουδο)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο λάχανο κομμένο σε φέτες-κομμάτια μικρά
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού (προαιρετικά)
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
⅛ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά (σκόνη)
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κύβους (κιτρινόφλουδο)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο λάχανο κομμένο σε φέτες-κομμάτια μικρά
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού (προαιρετικά)
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
⅛ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά (σκόνη)
Εκτέλεση
Τοποθετήστε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 10 λεπτά.
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να καραμελωθεί το κρεμμύδι περίπου 10 λεπτά.
Ανακατέψτε αμέσως το λάχανο και συνεχίστε να μαγειρεύετε και ανακατεύετε άλλα 10 λεπτά. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, σκόνη κρεμμυδιού, σκόνη σκόρδου και πάπρικα. Μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία, καλύψτε και σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου 30 λεπτά περισσότερο.
Έτοιμο, το σερβίρετε σαν συνοδευτικό με κρέας ή λουκάνικα κλπ
πηγη allrecipes.com