δημοσιεύθηκε από μένα τον Οκτώβριο του 2016 στο fb
Yλικά:
1 κ. κιμά
1 κρεμμύδι
3 ντομάτες
2 φλ. τυριά
1 φλ.κρασί λευκό
1/2 φλ. λάδι
μπαχαρικά ότι θέλετε
5-6 πατάτες ωμές σε ροδέλες
Κάνουμε τον κιμά
Σε κατσαρολάκι βάζω το μισό λάδι, και βάζω τον κιμά. Ανακατεύω να πάρει χρώμα, προσθέτω ντομάτες, κρασί, μπαχαρικά, αλάτι. Στο τέλος ρίχνω τα τυριά.
Θέλουμε υγρά στον κιμά, όχι στεγνό, για να βραχούν οι ωμές πατάτες και να βράσουν.
Βάζω στον πάτο, τις μισές πατάτες σε μικρό πυρεξάκι (20Χ25) περίπου, εξαρτάται πόσο ύψος θέλουμε να έχει.
Μετά ρίχνουμε όλο τον κιμά, ξανά πατάτες και στο τέλος μπεσαμέλ.
Για την μπεσαμέλ, ρίχνω 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο να ζεσταθεί, ρίχνω 3 κ.σ. αλεύρι να πάρει λίγο χρώμα και στο τέλος 500 γρ. γάλα (κρύο). Ανακατεύω ζωηρά με σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αποσύρω όταν δω ότι η πυκνότητα μ’αρέσει, αλλοι την θέλουν πιο νερουλή άλλοι πιο ντούρα.
Ρίχνω από πάνω το υπόλοιπο λάδι.
Ψήνω αντιστάσεις, 200, 45′