Από την καλή μας φίλη Ασημένια Μήλιου
#Υβριδικόσουφλέ το δοκιμάσαμε κ είπα να σας το προτείνω, καθώς το φτιάχνετε Με ό,τι έχει το ντουλάπι!
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα γρήγορο σουφλέ ενδιάμεσο σε παστίτσιο, γι αυτό το βάφτισα υβριδικό και λόγω της μπεσαμέλ, οπότε πατενταρίστηκε😀
Θα χρειαστείτε για δυο -τρία άτομα (προσαρμόστε τις αναλογίες) :
Μισό πακέτο πένες, που θα τις βράσετε σε αλατισμένο νερό, να κρατάνε λίγο και θα αφήσετε λίγο ζουμί στο τέλος
Μισό περίπου φλιτζάνι τυριά μιξ (έβαλα κυρίως κίτρινα γκούντα, ένταμ κ.λ.π.)
Μια γωνία αλλαντικών που την έκοψα σε κύβους, έβαλα καπνιστή γαλοπούλα που είχα, βάλτε ό,τι σας ταιριάζει
Μια μικρή ντοματούλα σε κύβους, χωρίς τα σπόρια
μαϊντανό ψιλοκομμένο
(πιπεριά κυβάκια προαιρετικά)
Πιπέρι, αλάτι (αν χρειάζεται)
2 φλ. μπεσαμέλ
Μισό περίπου φλιτζάνι τυριά μιξ (έβαλα κυρίως κίτρινα γκούντα, ένταμ κ.λ.π.)
Μια γωνία αλλαντικών που την έκοψα σε κύβους, έβαλα καπνιστή γαλοπούλα που είχα, βάλτε ό,τι σας ταιριάζει
Μια μικρή ντοματούλα σε κύβους, χωρίς τα σπόρια
μαϊντανό ψιλοκομμένο
(πιπεριά κυβάκια προαιρετικά)
Πιπέρι, αλάτι (αν χρειάζεται)
2 φλ. μπεσαμέλ
Ανακατεύετε τα μακαρόνια με τα υπόλοιπα υλικά, αν θέλετε προσθέτετε μια κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη ή για πιο υγιεινό αποτέλεσμα ελαιόλαδο (εγώ ξέχασα από τη βιασύνη μου να βάλω οπότε light!!😌) στρώνετε σε πυρεξάκι, προσθέτετε λίγο τριμμένο τυρί στην επιφάνεια και από πάνω τη μπεσαμέλ και το ψήνετε κάνα μισάωρο!
Τόσο απλά…..
Τόσο απλά…..
Bon appetit 💋