Από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Είπα να δοκιμάσω μια πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή των κεφτεδων και άξιζε.
Οι δοσολογιες είναι υποκειμενικές.
Για τους κεφτέδες : μοσχαρισιος κιμάς αναμικτος με 1/4 χοιρινό,
1 αυγό
φρυγανιά
σκόρδο πολτοποιημενο
αλατοπιπερο
κύμινο
μπαχαρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
κόκκινο κρασί ημιγλυκο
ξύδι και λίγη σόδα φαγητού.
Αφήνουμε να σταθεί τουλαχιστον 45 λεπτά. Έπειτα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε 2 κουταλιές αλεύρι με 3 σκελίδες πολτοποιημένο σκόρδο μέχρι να χρυσίσει.
Ρίχνουμε 3 κούπες νερό, 1 κύβο κότας, λίγο μπούκοβο , αλατοπίπερο, πάπρικα γλυκιά, κρόκο Κοζάνης και μόλις βράσει προσθέτουμε ξύδι και βάζουμε τους κεφτέδες να πάρουν μία βράση. Στο τέλος περιχύνουμε στο πιάτο λίγο ελαιόλαδο χτυπημένο με πάπρικα γλυκιά.