Από την καλή μας φίλη Νένα Δανιήλ
Νηστίσιμα σουτζουκάκια σόγιας σμυρνέικα με ρύζι.
Για τη σάλτσα :
Σάλτσα ντομάτας( εγώ έχω βαζακι με δική μου σαλτσα 300γρ)
Δαφνόφυλλα 2
Κανέλα 1 στικ
Κρεμμύδι 1
Σκόρδο 2
Αλάτι
Πιπέρι
Σόγια, προετοιμασία όπως γράφει πάνω στη συσκευασία.
Σουτζουκάκια:
Για 2 ποτήρια σόγια για κιμά( κόκκινη συσκευασία)
1 κρεμμύδι
1 σκόρδο
2 κγ Κύμινο
3 κγ Δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
4 φέτες ψωμί τοστ (όχι την κόρα)
Λάδι
Σάλτσα:
Ξεκινώ με το σοταρισμα κρεμμύδι και σκόρδο.
Προσθέτω ντομάτα και μυρωδικά και αφήνω σε χαμηλή φωτιά να βγουν τα άρωματα.
Σουτζουκάκια :
Μετά την προετοιμασία της σόγια τη τοποθετώ σε ένα μπολ με όλα τα υλικά κλείνω με μεμβρανη και αφήνω στο ψυγείο για μία ώρα!
Βγάζω πλάθω και τοποθετώ σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
Ψήνω για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις και στο τέλος; Για 10 λεπτακια περίπου βάζω αέρα για να πάρει χρώμα. Τώρα η κάθε μία ξέρει το φούρνο της. Οπότε το θέμα με το ψήσιμο για εμένα είναι και θέμα εμπειρίας.
Όταν βγουν τα ρίχνω μεσα στη σαλτσα.
Συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι.
Εγώ χρησιμοποιώ ρύζι τύπου Αμερικής και για εμένα ιδανικά για ένα ποτήρι ρύζι βάζω 2,5 ποτήρια νερό με μισάνοιχτο καπάκι και για να έχει καλύτερη γεύση προσθέτω ζωμό λαχανικών.
Γιατί και η νηστεία μπορεί να είναι τρομερά απολαυστική!
Καλή όρεξη!