από την καλή μας φίλη Κατερίνα Λάμπρου
Υλικά:
800 γρ . σπανάκι καθαρισμένο πλυμένο και κομμένο
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα πλυμένα και ψιλοκομμένα και ένα ξερό περασμένο από το μουλτι
1/2 ματσάκι άνηθο πλυμένο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό πλυμένο ψιλοκομμένο
3 αυγά- πιπέρι
400 γρ.φετα τριμμένη με τα δάχτυλα
1 κούπα λάδι
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
Εκτέλεση:
Βάζω σε μεγάλο μπολ το σπανάκι αλατιζω ( προσέχω αν είναι η φέτα αλμυρή) και το πιέζω με τις χούφτες μου να κάτσει,εν συνεχεία προσθέτω όλα τα υλικά…
Έχω ακόμα λίγο λάδι,με πινέλο αλοιφω το ταψί και ένα ένα τα φύλλα ( τρία κάτω τρία πάνω φύλλα) αδειάζω το μείγμα στο ταψί και στη συνέχεια τα υπόλοιπα φύλλα αφού λαδωνω ένα, ένα,αλοιφω και το τελευταίο φύλλο και το ραντίζω με νερό,χαραζω τη πίτα… Ψήνω πενήντα λεπτά αέρα,σε προθερμασμενο φούρνο, στους 180 βαθμούς….( Αυτό εξαρτάται από τη δύναμη του φούρνο).
Καλή σας συνεχεία…..