Από την καλή μας φίλη Μαρία Παρδάλη
Σπανακοτυροπιτα!!!
Υλικά για ζυμη :
1 κουτί σόδα
1 ποτηρι νερό
2 κ. σ λάδι
2 κ. σ ξυδι
λίγο αλατι
1 κιλό αλευρι.
Κόβουμε το ζυμάρι σε 20 μπαλιτσες ανοίγουμε από 2 φορές 7 πιτακια και από 2 φορές από 3 πιτακια λαδωμένα με ελαιόλαδο.
Ανοίγουμε τα 7 πρωτα ενα φυλλο βάζουμε γέμιση μετά τα 3 πιτακια γέμιση και παλι τα 3 πιτακια γέμιση τέλος ανοίγουμε τα 7 πιτακια για το επάνω φυλλο αλειφουμε με ελαιόλαδο χαρά ζουμε ραντιζουμε με λίγο νεράκι και ψηνουμε στους 200 βαθμους πανω κάτω για μια ώρα.