Από την φίλη μας Μαρία Ασαντίδου
Καλημέρα λοιπον επειδή εγώ είμαι από τα μέλη που σας διαβάζω αλλά δεν έχω χρονο για να γράφω σήμερα θα σας περάσω μια συνταγή απόλυτης επιτυχίας για βυσσιναδα!
Ζάχαρη
Χυμός λεμονιού
Δοσολογία:
Για κάθε κούπα πολτού βύσσινου,
1 κούπα ζάχαρη,
1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
Πλένουμε τα βύσσινα (αφού βγάλουμε τα κοτσάνια τους) και βγάζουμε τα κουκούτσια τους ανοίγοντάς τα με ένα μαχαιράκι
Καλό είναι να τα ανοίγουμε πάνω από μια λεκανίτσα για να μη χαθούν και οι χυμοί
τους.
Αλέθουμε τα ξεκουκουτσιασμένα βύσσινα στο μπλέντερ ή στο multi ώστε
να γίνουν πολτός. Μετράμε με μια κούπα τον πολτό και τον βάζουμε σε ένα μπολ. ( Μην γεμίσετε το multi έως πάνω θα τρέχουν ζουμια)😁
Όσες κούπες ήταν ο πολτός μας, τόσες κούπες
ζάχαρη θα χρειαστούμε. Τη μετράμε και από τη μετρημένη ζάχαρη παίρνουμε λίγη και
πασπαλίζουμε τον πολτό μας. Αφήνουμε το μείγμα για 8 με 10 ώρες στο ψυγείο και μετά το
περνούμε από σήτα, αδειάζοντάς το σε κατσαρόλα.
Πιέζουμε με ένα κουτάλι ώστε να περάσει όσο το
δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα από τη σήτα και να μείνουν μόνο τα φλούδια των
βύσσινων. Εγώ επανελαβα τν διαδικασία γιατί φαίνονταν ότι εχουν ακόμα ζουμί!Ξεπλένουμε και με λίγο νερό τα υπολείμματα (π. χ. 2 κουταλιές για κάθε
κούπα πολτού αρκεί). Προσθέτουμε στο
σουρωμένο πολτό την υπόλοιπη ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα να βράσει σε υψηλή
θερμοκρασία. Προσοχή μπορεί να χυθεί στο σημείο βρασμού!!!
Ανακατεύουμε στην αρχή 1-2 φορές να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε με
ένα κουτάλι τους αφρούς που δημιουργούνται παίρνοντάς τους από τα πλάγια της κατσαρόλας.
Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι μας. Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις.
Αν έχουμε θερμόμετρο σιροπιού
φροντίζουμε να φτάσει στους 105 βαθμούς η θερμοκρασία του αλλιώς στάζουμε
σταγόνες σε κρύο πιατάκι. Αν το σιρόπι είναι δεμένο δεν σκορπάνε και αν κρυώσουν λίγο έχουν υφή λίγο πιο αραιή από του μελιου
Όταν είναι έτοιμη η
βυσσινάδα μας , αφήνουμε να σταματήσει ο βρασμός, περιμένουμε κανένα δεκάλεπτο
και την φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια ή βάζα σωλήνες με στενό στόμιο. Δεν χρειάζονται ψυγείο πριν ανοιχθούν .
Σερβίρουμε τη βυσσινάδα μας αραιωμένη με
νερό . Για κάθε μέρος σιροπιού χρειαζόμαστε 3 ή 4 μέρη νερού.
Είναι καλή συνταγή έβαλα κάποια έξτρα κ εγώ μέσα με αυτά που είδα το αποτέλεσμα τέλειο !φωτο bostanistas.gr