Από την καλή μας φίλη Αρχοντούλα Φωτοπούλου
Για ελάτε να σας δείξω ντόπιο πρόβειο βουτυρακι…
κατά αρχήν αρμεγουμε τα προβατάκια παστεριωνουμε το γάλα (το βάζουμε να βράσει στους 60 βαθμούς)
Όταν κρυώσει το βάζουμε ψυγείο την επόμενη μέρα μαζεύουμε την πέτσα αυτό το κάνουμε για μερικές μέρες μέχρι να μαζέψουμε περίπου 2 κιλα πέτσα μετά την βάζουμε σε κατσαρόλα κ ψήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά κ τρίβοντας συνεχώς τον πάτο της κατσαρόλας γιατί πιάνει αμέσως για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα -πριν πετάξει το βούτυρο βγάζουμε λίγο κ το ταραζουμε στις βουτιές με ψωμάκι (Η γνωστή στακα που αν την θέλουμε μόνο για να την φάμε βαζούμε κ λίγο αλεύρι για να πήξει πιο γρήγορα εγώ δεν βαζω)- συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πετάξει του βούτυρο σουρώνουμε κ έτοιμο το βούτυρο… για ότι απορία ρωτάτε 😊