*Τα κεφτεδάκια της Προύσας, της πόλης Inegol είναι διάσημα! **
Υλικά
1 κιλό κιμά (ιδανικά μισό αρνίσιο, μισό μοσχαρίσιο)
1,5 κ.σ. σόδα φαγητού (ή 4,5 κ.γλ. μπέικιν)
1 κ.σ. αλάτι
1 κρεμμύδι τριμμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύετε τον κιμά με την σόδα και το αλάτι και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ολόκληρη μέρα!
Την μέρα που θα τα ψήσετε, 3 ώρες πριν, προσθέστε το τριμμένο κρεμμύδι! Βάλτε πάλι μέσα στο ψυγείο και μετά είναι έτοιμα να ψηθούν!
Για να τα καταψύξετε: θα τα βάλετε (χωρίς να ακουμπάνε μεταξυ τους) σε ένα δίσκο για 2-3 ώρες, μόλις παγώσουν μπορείτε να τα βάλετε το ένα πάνω στο άλλο ή όλα μαζί κάπως για μελλοντική χρήση.
πηγη almost turkish recipes