για 20 τυροπιτάκια
1 ποτήρι (νορμάλ μέγεθος του νερού), χλιαρό νερό
1 ποτήρι (το ίδιο) ξυνόγαλα ή γάλα
2 ασπράδια αυγού
3 κ.σ. ζάχαρη
1,5 κ.γλ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
7 φλ.τσ. αλεύρι γοχ ή τύπου Μ
100γρ. βούτυρο μαλακο (όχι λιωμένο)
Για την γέμιση ότι τυριά θέλετε
Τι κάνω
Με σύρμα ανακατεύω γάλα ή ξυνόγαλα με την ζάχαρη, τα ασπράδια, νερό, μαγιά, αλάτι
Μετά ρίχνω το αλεύρι σιγά σιγά
Στο τέλος ρίχνω το βούτυρο σε “κομμάτια”
Ζυμώνω να ενωθούν όλα τα υλικά
Αν κολλάει λίγο η ζύμη ΜΗΝ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΑΛΕΥΡΙ
Σε ένα ελαφρά αλευρωμένο μπωλ βάζω την ζύμη και ραντίζω επίσης με λίγο αλεύρι.
Σκεπάζω με μία πετσέτα
Αφήνω για 1 ώρα
Μετά λαδώνω ελαφρά τα χέρια και κάνω μπαλάκια (20 περίπου) τα οποία γεμίζω με γέμιση, και τα κλείνω ωραία να πάρουν πάλι σχήμα μπάλας. Τα βάζω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και περιμένω 15′.
Σκεπάζω με πετσέτα
Μετά αλείφω με τους 2 κρόκους που περίσσεψαν από τα αυγά, μαζί με μια κουταλιά γάλα
Ψήνω στους 180, αντιστάσεις πάνω κάτω για 40΄