από την καλή μας φίλη Πολύμνια
Τανωμένος σορβάς από τα Σούρμενα του Πόντου. ( σούπα)Συνταγή της γιαγιάς μου!
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι του τσαγιού κορκοτο (κανονικά γίνεται με πασκιτάν, αλλά είναι λίγο δύσκολο να το βρεις τώρα,αν και σε κάποια μαγαζιά υπαρχει).
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι
Βούτυρο αγνό 125 γραμμάρια
Και δυόσμο 2 κουταλιές της σούπας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κορκοτο από το βράδυ σε μπόλικο κρύο νερό να μουλιασει. Το πρωί ριχνουμε το νερό και το ξανακάνουμε 1 με 2 φορές. Βάζουμε κρύο νερό και αλάτι στην κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να σκάσει το κορκότο.Μετα βάζουμε λίγο ζεστό νερό από την κατσαρόλα στο γιαούρτι και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στην κατσαρόλα. Σε ενα τηγανακι μικρό λιώνουμε το βούτυρο μέχρι να κάψει και ρίχνουμε τον δυοσμο 2 κουταλιές της σούπας. Μετά με μια κουτάλα μεγάλη παίρνουμε λίγη σούπα και βάζουμε στο τηγανακι και ανακατεύουμε. Όλο το μείγμα από το τηγανακι το προσθέτουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα μας. Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!