Churros! (Τσούρος)
συνταγή από www.cookingclassy.com
1 φλιτζάνι (250ml) νερό
1/4 φλιτζάνι (56g) αλατισμένο βούτυρο, σε κύβους σε μικρούς κύβους
1 σούπας (13g) ζάχαρη
1/4 αλάτι
1 φλιτζάνι (141g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλο αυγό
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Φυτικά έλαια, για το τηγάνισμα (σπορέλαιο)
Για επικάλυψη
1/2 φλιτζάνι (100g) ζάχαρη
3/4 κουταλιού της σούπας κανέλα
Ξεκινάμε
Για την τελική επίστρωση χτυπήστε μαζί 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και κανέλα σε ένα ρηχό πιάτο, αφήστε το στην άκρη.
Ζεσταίνετε σπορέλαιο (να έχει 4 εκατοστά ύψος μέσα στο σκεύος ) σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι πάνω από μεσαία υψηλή θερμότητα Ενώ το λάδι θερμαίνεται προετοιμάζετε το μείγμα
Προσθέστε νερό, βούτυρο, ζάχαρη και αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε με μέση- υψηλή θερμότητα.
Προσθέστε το αλεύρι μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια χαμηλή και μαγειρέψτε και ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα ή σύρμα μέχρι το μείγμα να έρθει μαζί και να είναι ομαλό
Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ, αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά.
Προσθέστε βανίλια και αυγά σε μείγμα αλεύρων και στη συνέχεια ανακατέψτε αμέσως με ένα ηλεκτρικό μίξερ. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει το μείγμα και να είναι ομαλό
Βάλτε σε κορνέ το μείγμα (το άνοιγμα να είναι περίπου 1 εκατοστό)
Με προσοχή ρίχνετε μακρουλή ζύμη (γύρω στα 8 εκατοστά) και κόβετε με ψαλίδι.
Αφήστε το τηγάνι μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε χαρτοπετσέτες για να στεγνώσει σύντομα, στη συνέχεια μεταφέρετε σε μείγμα ζάχαρης κανέλας και ρολό για το παλτό.
Επαναλάβετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη (τηγάνισμα όχι περισσότερο από 5 ταυτόχρονα). Σερβίρετε ζεστό με ganache σοκολάτας ή σάλτσα καραμέλας για εμβάπτιση εάν θέλετε. Ακόμα και με σκέτη μερέντα!