Ακόμα μια ωραία κατηγορία είναι το ρύζι!
Θυμάμαι στην σχολή, είχα απορίες πολλές σχετικά με το ρύζι, ποικιλίες, τρόποι μαγειρέματος κ.λ.π.
Ας δούμε λοιπόν
Πρώτης ποιότητας, Μπαρμπα μπεν- μπονέτ. Για πιλάφι-ριζότο
Δεύτερης ποιότητας, ρύζι γλασέ, καρολίνα. Για γεμιστά, σούπες και λαπά (για αρρώστους)
Γλασέ για λαπά, ρυζόγαλο και σούπες γιατί έχει την ιδιότητα να πήζει.
Νυχάκι: για πιλάφι ή λαχανόρυζο ή σπανακόρυζο, διατηρεί μια πιο σπυρωτή υφή
Καρολίνα: για γεμιστά, ντολμαδάκια και επίσης για λαχανόρυζο και σπανακορυζο. Δεν κάνει για ριζότο. Χυλώνει αρκετά.
Για ριζότο: 3 είδη μόνο! αρμπόριο, το καρναρόλι και το βιαλόνε νάνο.
Αναλογίες σε μερίδες
- για γαρνιτούρα 50-60 γρ.
- για μερίδα (στο αλα καρτ σερβίρισμα) 80-100γρ
Τρόποι μαγειρέματος
- Ρύζι nature
- Ρύζι πιλάφι
- Ριζότο
- Ρυζόγαλο