Η πιο καταπληκτική σάλτσα ντομάτας που κάνατε και γευθήκατε ποτέ!
Θα χρειαστείτε
4 κιλά πουρέ ντομάτας ή 6 κιλά ντομάτα χωρίς σπόρια και καλά στημένες.
150 γρ λαρδί (λίπος χοιρινό) κομμένο σε ζάρια και ζεματισμένο (ελαφρώς βρασμένο, και κρατάμε το ζουμί)
200 γρ, καρότα
150 γρ κρεμμύδια
1 δαφνόφυλλο
θυμάρι
σέλινο (προαιρετικά)
100 γρ. βούτυρο φρέσκο
Για καρυκεύματα θα βάλουμε 20 γρ αλάτι και 30 γρ ζάχαρη, λίγο πιπέρι
Ρίχνουμε το λαρδί σε μια βαθιά κατσαρόλα με το βούτυρο, προσθέτουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι.
Πουδράρουμε με λίγο αλεύρι να δέσει και ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και περιμένουμε να πάρει χρώμα το λαρδί.
Ρίχνουμε τις ντομάτες και το κρατημένο ζουμί από το βράσιμο του λαρδιού. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά 2 ώρες.
Περνάμε την σάλτσα από σίτα, την βάζουμε να πάρει μια βράση και βγάζουμε από την φωτιά.
Για έξτρα νοστιμιά, πριν περάσουμε την σάλτσα από σίτα μπορούμε να ζεστάνουμε βουτυρο, να προσθέσουμε σκόρδο και θυμάρι και να τα ρίξουμε στην σάλτσα.