Ας δούμε επιγραμματικά λίγα πράγματα για το κρασί στην μαγειρική
1. Τα ανοιχτόχρωμα κρέατα ταιριάζουν με λευκά κρασιά
2. Τα σκούρα κρέατα ταιριάζουν με κόκκινα
3. Αν μαγειρέψουμε με βαριές κόκκινες σάλτσες σίγουρα θα προσφέρουμε κόκκινο κρασί
4. Αν το φαγητό μας έχει άσπρες σάλτσες μπορούμε να προσφέρουμε λευκό ή ροζέ.
5. Υπάρχει και ένας κανόνας (αλλά όχι απαραίτητα να τον ακολουθούμε κατά γράμμα) πως με ότι κρασί μαγειρέψουμε ένα φαγητό, αυτό θα προσφέρουμε και στο γεύμα.
6. To ροζέ κρασί είναι ένα ασφαλές κρασί και ένα “πασπαρτού” κρασί θα λέγαμε.
7. Στο τέλος ενός γεύματος, προσφέρουμε ένα απόσταγμα μαζί με το γλυκό
φωτο: Insider.gr
Πρόσφατα άρθρα
Προτείνουμε να μείνετε
Πρόσφατα σχόλια
- Demy Nika στο Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας
- Παναγιώτης στο Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας
- Demy Nika στο Το σωστό σιρόπιασμα στα γλυκά ταψιού
- Λαμπρινή Τρουμπούκη στο Το σωστό σιρόπιασμα στα γλυκά ταψιού
- aA στο Κουνέλι τσιγαριαστό (σπεσιαλιτέ Κρήτης)
Ιστορικό
- Μάιος 2024
- Νοέμβριος 2023
- Σεπτέμβριος 2023
- Ιούνιος 2023
- Απρίλιος 2023
- Μάρτιος 2023
- Φεβρουάριος 2023
- Ιανουάριος 2023
- Νοέμβριος 2022
- Οκτώβριος 2022
- Σεπτέμβριος 2022
- Αύγουστος 2022
- Ιούλιος 2022
- Ιούνιος 2022
- Μάιος 2022
- Απρίλιος 2022
- Μάρτιος 2022
- Φεβρουάριος 2022
- Ιανουάριος 2022
- Νοέμβριος 2021
- Οκτώβριος 2021
- Σεπτέμβριος 2021
- Αύγουστος 2021
- Ιούλιος 2021
- Ιούνιος 2021
- Μάιος 2021
- Απρίλιος 2021
- Μάρτιος 2021
- Φεβρουάριος 2021
- Ιανουάριος 2021
- Δεκέμβριος 2020
- Νοέμβριος 2020
- Οκτώβριος 2020
- Σεπτέμβριος 2020
- Αύγουστος 2020
- Ιούλιος 2020
- Ιούνιος 2020
- Μάιος 2020
- Απρίλιος 2020
- Μάρτιος 2020
- Φεβρουάριος 2020
- Ιανουάριος 2020
- Δεκέμβριος 2019
- Νοέμβριος 2019
- Οκτώβριος 2019
- Σεπτέμβριος 2019
- Αύγουστος 2019
- Ιούλιος 2019
- Ιούνιος 2019
- Μάιος 2019
- Απρίλιος 2019
- Μάρτιος 2019
- Φεβρουάριος 2019
- Ιανουάριος 2019