Ας δούμε επιγραμματικά λίγα πράγματα για το κρασί στην μαγειρική
1. Τα ανοιχτόχρωμα κρέατα ταιριάζουν με λευκά κρασιά
2. Τα σκούρα κρέατα ταιριάζουν με κόκκινα
3. Αν μαγειρέψουμε με βαριές κόκκινες σάλτσες σίγουρα θα προσφέρουμε κόκκινο κρασί
4. Αν το φαγητό μας έχει άσπρες σάλτσες μπορούμε να προσφέρουμε λευκό ή ροζέ.
5. Υπάρχει και ένας κανόνας (αλλά όχι απαραίτητα να τον ακολουθούμε κατά γράμμα) πως με ότι κρασί μαγειρέψουμε ένα φαγητό, αυτό θα προσφέρουμε και στο γεύμα.
6. To ροζέ κρασί είναι ένα ασφαλές κρασί και ένα “πασπαρτού” κρασί θα λέγαμε.
7. Στο τέλος ενός γεύματος, προσφέρουμε ένα απόσταγμα μαζί με το γλυκό
φωτο: Insider.gr
Πρόσφατα άρθρα
Προτείνουμε να μείνετε
Πρόσφατα σχόλια
- Demy Nika στο Μύδια σαγανάκι σπεσιαλιτέ Θεσσαλονίκης
- Έφη Γρίβα στο Μύδια σαγανάκι σπεσιαλιτέ Θεσσαλονίκης
- Demy Nika στο Κρεατόπιτα Λιτοχώρου (πρωτοχρονιάτικη)
- Ελένη κωνσταντα στο Κρεατόπιτα Λιτοχώρου (πρωτοχρονιάτικη)
- Demy Nika στο Focaccia (Φοκάτσια) το ιταλικό ψωμί με αρωματικά
Ιστορικό
- Απρίλιος 2023
- Μαρ 2023
- Φεβ 2023
- Ιαν 2023
- Νοε 2022
- Οκτ 2022
- Σεπτέμβριος 2022
- Αυγ 2022
- Ιούλιος 2022
- Ιούνιος 2022
- Μάϊος 2022
- Απρίλιος 2022
- Μαρ 2022
- Φεβ 2022
- Ιαν 2022
- Νοε 2021
- Οκτ 2021
- Σεπτέμβριος 2021
- Αυγ 2021
- Ιούλιος 2021
- Ιούνιος 2021
- Μάϊος 2021
- Απρίλιος 2021
- Μαρ 2021
- Φεβ 2021
- Ιαν 2021
- Δεκ 2020
- Νοε 2020
- Οκτ 2020
- Σεπτέμβριος 2020
- Αυγ 2020
- Ιούλιος 2020
- Ιούνιος 2020
- Μάϊος 2020
- Απρίλιος 2020
- Μαρ 2020
- Φεβ 2020
- Ιαν 2020
- Δεκ 2019
- Νοε 2019
- Οκτ 2019
- Σεπτέμβριος 2019
- Αυγ 2019
- Ιούλιος 2019
- Ιούνιος 2019
- Μάϊος 2019
- Απρίλιος 2019
- Μαρ 2019
- Φεβ 2019
- Ιαν 2019