Αυτό σίγουρα δεν το έχετε ξαναδεί, πολλοί από εσάς!
ΦΛΟΥΔΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΤΟΥΡΣΙ!
Υλικά
7-8 φλιτζάνια ξεφλουδισμένη φλούδα καρπουζιού
2 ½ φλιτζάνια λευκό ξίδι
2 ½ φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι ζάχαρη
¼ φλιτζάνι αλάτι
2 ολόκληρες πιπεριές jalapenos σε φέτες (οι πράσινες καυτερές)
2 κ.γ. κόκκους μαύρου πιπεριού
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Πώς γίνεται
Αφού απολαύσετε ένα καρπούζι, πάρτε μεγάλα τμήματα φλοιού και κόψτε το φλοιό του καρπουζιού σε τμήματα πλάτους 1-2 ιντσών (δηλαδή 2,5-3 εκατοστά). Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να αφαιρέσετε την πράσινη φλούδα. Μπορείτε να αφήσετε λίγο ροζ καρπούζι στην άλλη πλευρά, αλλά λίγο.
Τώρα κόψτε κάθε τμήμα του φλοιού σε λεπτές λωρίδες
Ετοιμάστε 4 βάζα.
Τοποθετήστε 5-7 φέτες jalapenos σε κάθε βάζο και ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκους πιπεριού.
Γεμίστε τα κομμάτια του φλοιού καρπουζιού σε κάθε βάζο. Βεβαιωθείτε ότι είναι πολύ γεμάτα.
Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το λευκό ξύδι, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι.
Μόλις βράσει, αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας.
Ενώ η άλμη τουρσί είναι πολύ καυτή, ρίξτε το στα βάζα, φροντίζοντας να καλύψετε εντελώς τους φλοιούς του καρπουζιού.
Βιδώστε τα καπάκια στα βάζα και αφήστε τα να ξεκουραστούν σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις τα βάζα κρυώσουν αρκετά για να τα χειριστούμε, τα ανακινούμε δυνατά για να μετακινηθούν τα jalapenos. Στη συνέχεια ψύξτε για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.
πηγη pasmageirevontas.gr