2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι τσαγιού τραχανά ξινό
6 φλιτζάνια νερό (ή ζωμό)
αλάτι, πιπέρι
χυμό λεμονιού
(προαιρετικά για όσους δεν νηστεύουν) τυρί τριμμένο
Φτιάξτε την σούπα όπως παρακάτω:
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και μαραίνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με προσοχή στη φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή και μαυρίσει το σκόρδο.
Ρίχνετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτετε το νερό ή το ζωμό και όταν πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει τον τραχανά.
Προσθέτετε αλατοπίπερο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 με 12 λεπτά ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει ή σβολιάσει.
Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Σερβίρεται με τριμμένη φέτα και λεμόνι!
φωτό από gourmed.gr