Ορεκτικό για μερακλήδες, εύκολο, γρήγορο, πιπεράτο.
Ξεκινάς και δεν θέλεις να σταματήσεις !!!
Συνοδεύει όλα τα φαγητά μας !!
Τυροκαυτερή .… της Καίτη Νίνου Χατζηζαχαρία
Υλικά :
6 Πιπεριές Φλωρίνης ψητές
500 γρ φέτα σκληρή
200 γρ τυρί Κατίκι
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
4-5 πιπεριές καυτερές
1 κουτ. σουπ. Καπνιστή πάπρικα
2 κουτ. σουπ. ξύδι
1/2 κουτ. γλ. Μπούκοβο
Αν θέλω την τυροκαυτερή μου πιο γλυκιά και όχι τόσο καυτερή, αφαιρώ τις καυτερές πιπεριές.
Αν την θέλω πιο κρεμώδη και όχι να νοιώθω κομματάκια, βάζω όλα τα υλικά μου στο μούλτι και τα λιώνω, μέχρι να γίνει το μείγμα μου αλοιφή.
Αυτή την φορά δεν την έκανα τελείως κρεμώδη …
Αφού ψήσω και καθαρίσω, από φλούδα και σπόρια, τις πιπεριές Φλωρίνης, τις κόβω σε μικρά καρέ.
Με το πιρούνι τρίβω την φέτα, σε μικρά κομματάκια.
Ψιλοκόβω τις καυτερές πιπερίτσες.
Σε μπολ, ανακατεύω, την Φέτα με το Κατίκι, τη Πάπρικα, το Μπούκοβο, το Ξύδι, τις πιπερίτσες, το Ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά.
Κλείνω αεροστεγώς το μπόλ και το αποθηκεύω στο ψυγείο, τουλάχιστον για 3 ώρες … να ανακατευτούν τα αρώματα και οι γεύσεις των υλικών.
Εγώ συνήθως, την ετοιμάζω από την προηγούμενη μέρα.
Εάν περισσέψει … βάζω την υπόλοιπη τυροκαυτερή σε γυάλινο βάζο, ρίχνω λίγο λαδάκι από πάνω, σφραγίζω καλά και την αποθηκεύω στο ψυγείο, για να καταναλωθεί τις επόμενες μέρες.
Καλή Επιτυχία !!!