από την καλή μας φίλη Πολύμνια
Σε μια λεκάνη βάζουμε ένα κιλό αλεύρι μείον λίγο που το κρατάμε στην άκρη για να ανοίξουμε τα φύλλα.
Ανοίγουμε μια λακκούβα στην μέση
Ρίχνουμε λίγο αλάτι,
μια σόδα (τενεκεδακι),
μισό κουπάκι γιαούρτι με πέτσα (το μικρό του εμπορίου) 200γρ
μισό κουπάκι γιαουρτιού 100γρ
ελαιόλαδο
μισό κουπάκι γιαουρτιού νερό 100γρ
λίγο ξύδι.
Ζημωνουμε και αφήνουμε την ζύμη για μιση ώρα στο ψυγείο.
Μετά χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπαλάκια.
Αφού ανοίξουμε τα 5 μπαλάκια τα ξαναενωνουμε (το ένα πάνω στο άλλο)Και τα ανοίγουμε για να τα κάνουμε μεγάλο φύλλο και στο ενδιάμεσο τα αλείφουμε με βούτυρο λιωμένο. Τα τοποθετούμε στην βάση του ταψιού μας προσθέτουμε την γέμιση και με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και τα άλλα πέντε φύλλα και την σκεπάζουμε. Ριχνω στην βάση του ταψιού λίγο ηλιέλαιο μαζί με ελαιόλαδο και το ίδιο κάνω και σε όλη την πίτα(απο πανω στο τελος).Το ποσο λαδι θα βαλετε εξαρτάται απο το πόσο λιπαρη την θελετε.
Γέμιση.
Βάζουμε 1 κιλό τυρί λίγο κασέρι πέντε αυγά,πιπέρι.
Μπορουμε να κάνουμε ότι γέμιση θέλουμε.
Χαράζουμε ελαφριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για ένα τέταρτο.
Κατεβαζουμε τους βαθμούς στους 180 και συνεχίζουμε να την ψήνουμε για ακόμη 30 λεπτά.
Ανοιγουμε τον φούρνο την χαράζουμε μέχρι κάτω και συνεχίζουμε να την ψήνουμε για ακόμη ένα τέταρτο.
Μετα την βγάζουμε την σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας και εφημερίδες και μια πετσέτα.
Αφαιρούμε σε ένα τέταρτο και είναι έτοιμη για να την σερβίρουμε.
Μια συνταγή της μαμάς μου που την έμαθα εδώ και χρόνια!! Ευχομαι να την κάνετε την συνταγή και να σας αρέσει!!