Τυρόπιτα Σκοπέλου
(Το λάδι στο τηγάνισμα πρέπει να είναι μπόλικο για να γίνει αφράτη η πιτούλα μας!! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φύλλο έτοιμο αλλά μόνο τύπου “χωριάτικο”.)
Για 3 τυρόπιτες
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. φέτα σκληρή
νερό μέχρι να σφίξει
500 γρ. φέτα σκληρή
νερό μέχρι να σφίξει
λάδι
1 κ.σ. ξύδι
αλάτι
αλάτι





Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και στο κέντρο κάνω μια λακκούβα στην οποία ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι, το ξύδι και αλάτι.Ζυμώνουμε βάζοντας σιγά-σιγά χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια ζύμη ούτε πολύ μαλακιά ούτε πολύ σκληρή.
Κόβουμε τη ζύμη σε τρία μπαλάκια, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα να μην ξεραθεί και την αφήνουμε για μίση ώρα να ξεκουραστεί.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο τραπέζι και ανοίγουμε ένα φυλλο με το μπαλάκι όσο γίνεται πιο λεπτό.Απλώνω την φέτα στο κέντρο του φύλλου σε μια ευθεία γραμμή
Μετά αρχίζω και διπλώνω τις δύο αντίθετες πλευρές του φυλλου προς το κέντρο (κατα μήκος δηλαδή της φετας), προσοχή οχι πολυ σφιχτά.
Διπλώνουμε ξανά.
Το ξανατυλίγουμε σαν “σκουλήκι”.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει και τηγανίζουμε την τυρόπιτα μέχρι να ροδίσει.
Την τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
συνταγή από cookpad.com (zouzou91)