Καταπληκτική, εύκολη και λαχταριστη τηγανιτή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας που περίσσεψε!
Για όλα έχουμε λύση!
Τι θα χρειαστείτε για ένα τηγάνι 24εκ
5-6 φύλλα κρούστας που περίσσεψαν κομμένα στη μέση.
1 ή 2 αυγά
1/2 φλ.τσ γάλα
80 γρ φέτα
2-3 κ.σ. Βούτυρο φρέσκο ή ανάμεικτο με ελαιόλαδο
Χωρίς να ανάψουμε το μάτι της κουζίνας, βάζουμε το μισό βούτυρο στο τηγάνι
Στρώνουμε 2 φύλλα (που είναι 1 κομμένο στην μέση) πάνω στο βούτυρο. Αφήνουμε φύλλο να κρέμεται λίγο γύρω γύρω.
Βάζουμε αλλά 2 (μισά) στο κέντρο, ζαρωμένα κάπως.
Από πάνω βάζουμε την μισή φέτα και χτυπάμε το γάλα με τα αυγά. Ρίχνουμε το μισό μείγμα πάνω στην φέτα.
Μετά βάζουμε άλλα 2 μισά φύλλα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα αυγά, φέτα. Βάζουμε ακόμα 2 μισά φύλλα και κλείνουμε όμορφα με τα φύλλα που κρέμονται
Από πάνω βάζουμε 1-2 κ.σ. βούτυρο.
Ανάβουμε την φωτιά στο 9 μέχρι να αρπάξει λίγο σώμα η πίτα και μετά χαμηλώνουμε στο 6.
Με 2 σπάτουλες μετά από 10-15′ γυρνάμε την πίτα για άλλο ένα 15′
Πρέπει να πάρει πολύ καλό σκούρο χρυσαφί χρώμα!