Τυροπιτάκια Αμοργού (με την ίδια ζύμη, φτιάχνουν είτε αλμυρά τυροπιτάκια ή γεμισμένα με μαρμελάδα!)
(από το σάιτ www.livetotravelandtaste.com, όπου παρουσιάζονται συνταγές από μαθήματα τοπικής μαγειρικής του νησιού)
Για το ζυμάρι
1 φλ.τσ. σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
1 φλ.τσ. λευκό κρασί (υπάρχει και εκδοχή με ρακόμελο αντί για κρασί !)
3 φλ.τσ. φαριν απ
1 κ.γλ αλάτι
πιπέρι
Ζυμώνουμε και γεμίζουμε ανάλογα
Κλείνουμε τα τυροπιτάκια με πηρούνι και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι (παπαρουνόσπορο) ή σουσάμι ή και τα δύο και αλείφουμε με αυγό.
Ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
***Για τα τυροπιτάκια φτιάχνουμε αρχικά τη γέμιση με μαλακιά φέτα ή άλλο μαλακό τυρί, δύο αυγά, αλατοπίπερο και ψιλοκομμένο δυόσμο ή μέντα.
Η γέμισή μας μπορεί να περιέχει επίσης χορταρικά όταν πρόκειται να φτιάξουμε χορτοπιτάκια. Στην περίπτωση αυτή προσθέτουμε και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, καθώς και άνιθο