ΤΖΑΤΖΙΚΙ, το σωστό!
(δείτε και το μυστικό για ακόμα πιο ωραίο τζατζίκι, σε άλλο άρθρο)
Υλικά
ΥΛΙΚΑ (4-6 μερίδες)
3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
1 ψιλοκομμένο άνηθο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 λιωμένες σκελίδες σκόρδο (για «δυνατό» τζατζίκι)
1 πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι
1 Αγγούρι ξυσμένο και στημένο για να φύγει όλο του το νερό
2 κ.σ. ξύδι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Τρίψτε το αγγούρι με τον χοντρό του τρίφτη και βάλετε το τριμμένο μέσα σε μια καθαρή πετσέτα. Στρίβετε την πετσέτα και την κάνετε μια μπάλα την οποία κυλάτε επάνω στο τραπέζι ώστε να μαλακώσει το τριμμένο αγγούρι , και όλο στρίβετε την πετσέτα για να πρεσάρετε το μίγμα. Επιμείνατε στο στύψιμο γιατί όσο πιο στεγνό είναι το τριμμένο αγγούρι τόσο και πιο ωραίο θα είναι το τζατζίκι σας.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
Δοκιμάστε λίγο -Ισως χρειάζεται κι άλλο ξύδι ή αλάτι
Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Διακοσμήστε με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι, άνιθο και μια ελίτσα στη μέση.
Μυστικά
Είναι πολύ βασικό, για να κρατήσει στερεή και πυκνή υφή, το γιαούρτι να είναι στραγγιστό και το αγγούρι που θα επιλέξουμε να είναι λεπτό, σφιχτό και χωρίς καθόλου σπόρους. Πολύ βασικό είναι να σφίξετε και να στραγγίσετε το αγγούρι πριν το βάλετε στο τζατζίκι.
πηγη-φωτο http://constantinoupoli.com