Υλικά
Για τη ζύμη:
1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες
Για την επικάλυψη:
Κέτσαπ
1 φλ. τσαγιού τριμμένο γκούντα ή τσένταρ και
ή 4 φέτες ζαμπόν ή 6 μπέϊκον ή και τα δύο
Προαιρετικά και ότι άλλο έχετε στο ψυγείο σας, όπως για παράδειγμα πράσινη πιπεριά, μανιτάρια ή ακόμη και ντοματίνια.
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς και λαδώνετε ένα ταψάκι.
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι και το γιαούρτι και το ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ζύμη. Τη βάζετε στη ταρτιέρα και την απλώνετε στη βάση και γύρο στα τοιχώματα μέχρι τη μέση.
Απλώνετε από πάνω σε όλη την επιφάνειά της κέτσαπ, από πάνω πασπαλίζετε με το 1/3 φλ. τυριού και προσθέτετε διάσπαρτα τα υλικά της επιλογής σας.
Τέλος πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο 2/3 φλ. τυριού.
Βάζετε τη πίτσα στο προθερμασμένο φούρνο και το αφήνετε στην ίδια θερμοκρασία [100 βαθμούς] για 20 λεπτά για να ψηθεί η ζύμη.
Μετά ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνετε για άλλα 10′ ανάλογα με το φούρνο σας. Ελέγχετε και αν η πίτσα έχει ροδοκοκκινήσει από κάτω τη βγάζετε αλλιώς την αφήνετε ακόμα λίγο και την ελέγχετε ανά πεντάλεπτο.
πηγη in.gr