ΣΥΝΤΑΓΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ !
Κοφτό μακαρονάκι με σκόρδο και καρύδια (σε αυτή την συνταγή το καρύδι έχει δικά του έλαια και έτσι δεν χρειάζεται επιπλέον λάδι)
Υλικά:
300 γρ. καρύδια
3 κουταλιές της σούπας ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
Εκτέλεση:
Κοπανίζουμε τα 250 γρ. καρύδια στο γουδί και προσθέτουμε το ψωμί, το σκόρδο και το αλάτι χτυπώντας συνέχεια, ώσπου να γίνουν μια λεία κρέμα. Αν το μείγμα είναι πολύ πηκτό, το αραιώνουμε με νερό. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα των καρυδιών. Σκορπίζουμε επάνω στο φαγητό τα υπόλοιπα καρύδια.
πηγη monastiriaka.gr